skip to Main Content

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsstelsel in relatie met het zenuwstelsel. Er is een holistische benadering van de klachten aangezien het zenuwstelsel (hersenen, het ruggenmerg, en de zenuwen) een coƶrdinerende rol speelt bij alle handelingen, zoals het aansturen van de spieren en gewrichten, de organen, het verwerken van zintuiglijke prikkels en de emotionele en cognitieve processen.

Het woord chiropractie is Grieks en betekent ‘uitgevoerd met de hand’.

Opleiding chiropractie

Om de studie chiropractie te gaan volgen is een vooropleiding van VWO met het exacte vakkenpakket benodigd of fysiotherapie. De studie is een 5 jaar durende universitaire studie in het buitenland. Bij veel van deze instellingen zijn de 1e 2 jaar van de studie vergelijkbaar met geneeskunde.

Het 1e bezoek bij de chiropractor

  • Vraaggesprek
  • Onderzoek
  • Uitleg / advies over klacht
  • Behandeling

Lid SCN en NCA

De kwaliteit van de chiropractoren die aangesloten zijn bij de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) wordt gecontroleerd door de SCN (Stichting Chiropractie Nederland). Veel zorgverzekeraars eisen dat de chiropractor bij de NCA en/of bij de SCN geregistreerd is, anders worden de behandelingen van de patiƫnten niet vergoed.

Deze praktijk is bij zowel de SCN als de NCA aangesloten.
Voor meer informative hierover kunt u kijken op:
www.stichtingchiropractie.nl
www.nca.nl