Skip to content

U kunt met verschillende klachten voor behandeling komen bij Chiropractie Ingelse, zoals:

Rugklachten

Dit zijn veel voorkomende klachten. Een aantal voorbeelden van rugklachten zijn spit, ischias en hernia’s, artrose / slijtage, bekkenklachten of pijn tussen de schouderbladen. Een groot deel van deze klachten zijn van langdurige of terugkerende aard.

Nekklachten

Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking wel eens met nekpijn te maken. De klachten kunnen plotseling komen of geleidelijk ontstaan. Nekklachten kunnen gepaard gaan met duizeligheid, hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen, tintelingen in handen en vingers, niet over uw schouder kunnen kijken, en opgetrokken schouders door stress.

Hoofdpijn

Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken, zoals spanningshoofdpijn of migraine. Hoofdpijn heeft vaak een oorsprong in de gewrichten of de spieren van de nek en de schedelrand.

Schouderklachten

In veel gevallen wordt de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. Ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts een beperkt en tijdelijk effect. Een ontsteking ontstaat niet zomaar. Vaak zijn slijmbeurs- of peesontstekingen een gevolg, en niet de oorzaak van verminderd functioneren van de schouder.

Ischias en hernia

Ischias is een uitstralende zenuwpijn in de bil en/of het been. De naam ischias stamt af van de naam van de zenuw nervus ischiadicus (grote beenzenuw). Deze zenuw vormt zich vanuit de onderrug en loopt via de bil langs de achterkant van het been naar de kuit en voet. Als er ergens langs deze baan teveel druk op de zenuw komt, kan deze geïrriteerd of ontstoken raken.

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken die bij de wervels het ruggenmerg verlaat en naar het been loopt. Ook kan er een ontstekingsreactie plaatsvinden die dezelfde symptomen veroorzaakt. Dit kan plaatsvinden in de lage rug, maar ook in de nek. Er kunnen pijnklachten in het been of de arm ontstaan, eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw, zoals een doof gevoel, tintelingen, of spierkrachtsverlies.

In het geval van ischias of een hernia kan uw chiropractor de druk op de zenuw verminderen om op die manier de klachten te verminderen.

Artrose

Artrose (slijtage) is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het meest voorkomende symptoom van artrose is stijfheid (voornamelijk in de ochtend) welke vaak gepaard gaat met pijn en moeilijker bewegen. De chiropractor kan artrose niet wegnemen. De behandeling van artrose is erop gericht om de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten, zo goed als mogelijk te herstellen.

Heupklachten

Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt regelmatig uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, bij het schaambeen, laag in de rug of in de bil komen vaak uit het bekken, en niet uit het heupgewricht. Een chiropractor kan u helpen uit te zoeken waar uw klachten vandaan komen. Pijn in het heupgewricht kan ook voorkomen uit artrose van de heup of andere structurele veranderingen in het heupgewricht.

Sportblessures

(denk bijvoorbeeld aan tennis arm, enkel of knieproblematiek)
Elk lichaam heeft verbeterpunten, ook het lichaam van een sporter. De chiropractor is uitermate goed in staat om de zwakke plekken in uw bewegingsapparaat te ontdekken en te behandelen. Naast het behandelen van sportblessures, kan de chiropractor ook helpen om sportprestaties te verbeteren door het functioneren van het bewegingsapparaat te optimaliseren. Om sportblessures te voorkomen is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert.

Andere klachten waarbij onze chiropractor kan helpen:

  • Klachten bij zwangerschap, baby’s en kinderen
  • Houding / postuur problemen
  • Klachten na een (verkeers)ongeluk
  • Klachten zoals oorsuizen, vage digestieve klachten, incontinentie na zwangerschap en moeite met concentratie kunnen mogelijk positief beïnvloed worden door chiropractische behandelingen.

Op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) kunt u meer informatie vinden over de verschillende type klachten die wij behandelen.